Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Kanal Tedavisine İhtiyacınız Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
Sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet, çiğnerken oluşan ağrı veya besinleri rahat çiğneyememe, kendi kendine özellikle de geceleri başlayan ağrı, dişin renk değiştirmesi, dişe yakın gölgedeki lenf düğümlerindeki ağrı ya da elle hissedilir derecedeki şişlik gibi sorunlar kanal tedavisine ihtiyacınız olduğunu gösteren belirtiler arasındadır.
Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Kanal tedavisi süresi, kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Kanal tedavisi bazı durumlarda dişin durumuna göre tek bir seansla tamamlanabileceği gibi bazen de bir kaç seansta da tamamlanabilir. Eğer dişte enfeksiyon varsa ve çevre kemik dokularına yayılmış durumdaysa işlem iki ya da üç seans sürebilir.
Kanal Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Tedavi yapılacak olan diş ve dişin olduğu bölge uyuşturulur. Diş eğer çürükse temizlenir ve sinirlerin bulunduğu bölgeye ulaşmak için diş kuron bölgesinden açılır. Röntgen çekilirek kanal uzunluğu tespit edilir. Pulpa dokusu da temizlenir ve kök kanalları bakterilerden arındırılarak şekillendirilir. Son olarak çevre dokularla uyumlu bir malzeme ile doldurulur.
Kanal Tedavisi Esnasında Ağrı Olur Mu?
Günümüzdeki modern anestezi teknikleri sayesinde hastalar tedavi sırasında ağrı hissetmeden konforlu bir tedavi süreci geçirirler. Tedaviden sonraki birkaç gün kanal tedavisi yapılan dişte hassasiyet ya da ağrı olabilir. Bütün bu şikayetler hekiminizin önerdiği ağrı kesicilerle ortadan kalkar.